Fotokredit: Jennifer Jacquemart

07.10.20 Bilbranchen Nyheder

Kommissionen idømmer leverandører af bildele bøder på 18 mio. euro i to kartelsager

De to leverandører har accepteret bøden for at have deltaget i to karteller om levering af bl.a. dele til bildører til en bilfabrik i EU.

To leverandører af biludstyr koordinerede tilbage mellem 2009 og 2012 deres prisadfærd og udvekslede kommercielt følsomme oplysninger. Målet for begge virksomheder, der var involveret i kartelsagerne, var at bevare deres eksisterende forretninger og at undgå en forringelse af de gældende priser for de leverede produkter. Koordineringen fandt sted gennem møder, telefonopkald eller e-mail-udveksling. En tredje leverandør var også involveret, men undgik bøde, fordi virksomheden var med til at afsløre kartelaftalerne og bistod ved efterforskningen.

Komponenter som dørmoduler, vinduesregulatorer og låsesystemer er afgørende for, at biler fungerer korrekt. De beskytter mod kvæstelser og sikrer sikkerhed og komfort. De pågældende leverandører samarbejdede for at øge deres fortjeneste ved salg af disse komponenter. Disse karteller skader i sidste ende europæiske forbrugere og har en negativ indflydelse på konkurrencedygtigheden i den europæiske bilsektor. EU-kommissær Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken

Pressemeddelelse fra The European Commission

Læs mere om sagerne
Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold