Getty Images
19.12.19 Bilbranchen Nyheder

Bilbranchen satser på ny europæisk alliance

Fra nytår træder Bilbranchen ud af den europæiske bilorganisation CECRA og satser i stedet på medlemskab af AECDR – Alliance of European Car Dealers and Repairers. Skiftet sker sammen med Bilbranchens norske og svenske søsterorganisationer.

Allerede i november 2018 besluttede de skandinaviske bilorganisationer at melde sig ud af CECRA. Grundet opsigelsesvarsel er udtrædelsen imidlertid først effektueret nu. Baggrunden for at melde sig ud var først og fremmest, at den tyske organisation, ZDK, forlod CECRA i 2018 grundet utilfredshed med organisationens politiske arbejde.

De skandinaviske lande delte tyskernes utilfredshed og fandt desuden, at CECRA med tyskernes exit ikke var tilstrækkelig repræsentativ for de europæiske bilforhandlere. Inden ZDKs afsked manglede CECRA i forvejen repræsentation af andre store billande i EU, herunder UK, Italien og Spanien. Med tyskernes exit var der kun Frankrig tilbage som stort land.

Den nye alliance er kommet rigtig godt fra start og tæller nu organisationer og foreninger fra blandt andet Tyskland, UK, Italien, Tjekkiet og Spanien.

Øverst på dagsordenen i AECDR står, at alliancen ønsker at sikre bilforhandlernes interesser i evalueringen af den såkaldte gruppefritagelsesordning. Det er gruppefritagelsesordningen i EU, der blandt andet regulerer de krav, bilproducenter kan stille til bilforhandlerne.

I løbet af januar vil Bilbranchens medlemmer modtage spørgeskema fra AECDR med spørgsmål vedrørende forhandlernes oplevelse af de nuværende forhandlerkontrakter og måden, de er udformet på. Resultaterne vil indgå i AECDRs politiske arbejde.

Faktaboks

Du kan læse mere om Alliance of European Car Dealers her.

aecdr.eu
Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk