18.06.19 Bilbranchen Nyheder

Den intelligente takograf

Alle køretøjer, der skal udføre kørsel omfattet af reglerne om køre- og hviletid, og som registreres for første gang den 15. juni 2019 eller senere, skal have installeret en intelligent takograf.

Nu skal køretøjer, der er omfattet af reglerne om køre- og hviletid, og som registreres for første gang, have installeret en intelligent takograf.

Færdselsstyrelsen har udsendt meddelelse samt oversigt over de relevante bekendtgørelser.

I forbindelse med indførelsen af de nye intelligente takografer i alle nyregistrerede tunge køretøjer (senest pr. 15. juni 2019), har det været nødvendigt for lastbilværkstederne at erhverve nye værkstedskort til reparation og kalibrering af takografsystemet. Idet ældre typer værkstedskort ikke er kompatible med de nye intelligente takografer, har Rigspolitiet været nødt til at sætte gang i nye udstedelser af værkstedskortene. Der har imidlertid været store udfordringer for Rigspolitiets kortproducent, hvilket har medvirket lange ventetider på værkstedskortene til værkstederne.

Bilbranchen har presset hårdt på Færdselsstyrelsen for at dette kunne nås og Bilbranchen bekendt, lykkedes det kun med nød og næppe at komme i mål.

Nils Suhr Andersen
Kenneth L. Hjorth-Hansen
Skrevet af:

Nils Suhr Andersen Kenneth L. Hjorth-Hansen

Relateret indhold