Getty Images
27.08.19 Bilbranchen Nyheder

Værkstedskontrol sikrer kvalitet i arbejdet

Hvert år får cirka 400 af Bilbranchens medlemmer besøg af Teknologisk Institut, for at få kontrolleret værkstedsudstyr og/eller reparationer. Kontrolbesøgene er med til at sikre en fortsat høj kvalitet i de autoriserede værksteders arbejde.

Dæktryksmåler, røggastester, 4-hjulsudmåler/styretøjsapparat, momentnøgler, brændstoftrykmanometer er blot noget af det udstyr, som bliver kontrolleret, når Teknologisk Institut (TI) kommer på deres årlige besøg. Cirka 400 af Bilbranchens medlemmer har en frivillig aftale med TI om at lade deres udstyr og/eller reparationer kontrollere, og besøgene bliver taget godt imod på værkstederne.

- Vi får meget ud af kontrolbesøgene fra TI. De gennemgår alt vores måleudstyr på værkstedet, og det giver både vores medarbejdere og vores kunder en vis tryghed, at vi ved, at udstyret måler rigtigt, når vi udfører service og reparationer på bilerne. Det er også derfor, at vi har valgt at sætte skiltene op så tydeligt som muligt ved skranken, så kunderne kan se, at vi får de her kontrolbesøg, siger Thomas Dofoz, der er værkstedschef hos Due Andersen Biler A/S i Hillerød.

Langt størstedelen af det kontrollerede udstyr i branchen har historisk set været i orden. Ifølge TI er der tale om, at det kun er i ti pct. af tilfældene, at testudstyret fejler ved kontrol. Heraf kan halvdelen af det fejlramte udstyr enten justeres eller repareres på stedet, imens den anden halvdel har været defekt og derfor er blevet udskiftet.

- Ved de uanmeldte besøg, hvor TI kigger på mekanikerens udførte reparation, sker det da, at de har nogle ting, som vi kan gøre bedre. Den snak tager TI så med den pågældende mekaniker, som tager det med i sit arbejde fremadrettet. Det giver en god sikkerhed for os at vide, at det arbejde, der udføres her, det er helt som det skal være. Og desuden sikrer opfølgningsbesøgene, at vi hele tiden udvikler os, afslutter Thomas Dofoz.

Bilbranchens medlemsaftale giver rabat
Bilbranchen har i en lang årrække haft et godt samarbejde med TI, og i august måned har de to parter indgået en ny medlemsaftale, der sikrer Bilbranchens medlemmer rabat på både værkstedskontrol og reparationskontrol.

Husk at skilte med kontrolbesøgene
Når kontrolbesøget er udført, udleverer TI et skilt til værkstedet. Skiltet, som både har Bilbranchens logo og TI’s logo, angiver, at kontrollen er udført med dato for besøget. Bilbranchen anbefaler at hænge skiltet op et tydeligt sted – eksempelvis ved indtjekningsskranken. Skiltene findes også i elektroniske udgaver, som værkstedet kan linke til fra hjemmesiden.

Ønsker du at vide mere kan du klikke på billederne nedenfor. (Husk at være logget ind).

Reparationskontrol                                              Udstyrskontrol

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk