Fotokredit: Skatteministeriet

18.12.20 Bilbranchen Nyheder

Bilbranchen arbejder fortsat for at løse likviditetsudfordring

Med dagens lovforslag står det klart, at der endnu ikke er fundet en løsning på den likviditetsudfordring, landets nybilforhandlere vil få, når de forventes at indbetale forhøjet afgift på nul- og lavemissionsbiler frem til den 1. juni 2021. Bilbranchen og De Danske Bilimportører vil fortsat arbejde på at finde en løsning.

Som beskrevet i Bilbranchens nyheder om de nye bilafgifter er der i lighed med tidligere afgiftsændringer lagt op til en periode, hvor DMR ikke understøtter de nye afgifter, men hvor kunderne vil efterspørge og forvente, at den nye bil kan købes til den nye afgift og pris. Det er imidlertid denne gang i forhold til tidligere afgiftsændringer ganske store beløb, det kan komme til at dreje sig om og der kan også måske gå helt op til et år, før afgiften omberegnes og eventuel for meget betalt afgift tilbagebetales fra Motorstyrelsen.

For at undgå dette likviditetsdræn af branchen indsendte De Danske Bilimportører, bakket op af Bilbranchen, allerede i sidste uge to forslag til en løsning på denne udfordring til Skatteministeriet med henblik på at få disse indarbejdet i det kommende lovforslag. Bilbranchen har efterfølgende selv i samme ærinde rettet henvendelse direkte til Skatteministeren og genfremsat de nævnte løsninger, så de grønne biler kan komme på vejene, sådan som politikerne har ønsket.

 

Det står nu klart, at der i lovforslaget ikke er taget stilling til problemet. Bilbranchen vil sammen med Danske Bilimportører fortsætte arbejdet for at finde en løsning.

Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold