14.05.19 Bilbranchen Nyheder

Nyt Tema i Fokus: Bilforhandlerne udsættes for svær profitprøve

Investeringskrav som følge af digitalisering og grøn omstilling bliver en udfordring for mange nybilforhandlere. Mere end hver sjette ejer forventes at være væk i 2025, og hver fjerde arbejder på at konsolidere inden sommeren 2020. Medlemmer kan hente analysen her.

Bilbranchens medlemsundersøgelse konkluderer, at det ikke længere er et spørgsmål om, hvorvidt der bliver færre ejere og fysiske forretninger i bilbranchen, men hvor hurtigt og gennemgribende forandringen af forhandlernetværket vil blive. Her på siden kan du som medlem downloade analysen, som blev bragt i Børsen på Bilbranchens årsdag i sidste uge.

I alt har 58 direktører og ejere blandt Bilbranchens medlemsvirksomheder med salg af nye personbiler svaret på undersøgelsen. Næsten alle forventer en reduktion i både antallet af udsalgssteder og antallet af ejere. Overordnet er vurderingen, at mere end hver sjette ejer og op imod hver sjette udsalgssted vil være væk inden 2025.

Især bilimportørernes stigende investeringskrav i digitalisering og grøn omstilling gør det svært for flere og flere nybilforhandlere at tjene penge på det eksisterende kundegrundlag. På den korte bane vurderes det, at muligheder for at tjene flere penge er bedre på salg af tillægsydelser end på salg af nye biler. Flere stordriftsfordele og øget forhandlingsstyrke er nogle af nøglerne til en positiv bundlinje også fremover. Blandt andet derfor forventer halvdelen af nybilforhandlerne at konsolidere – hver fjerde indenfor et år.

Download

Medlemmer kan downloade hele analysen (kræver login)

Læs Tema i Fokus her
Frederik Funder
Skrevet af:

Frederik Funder

Relateret indhold