En af bilbranchens glade prismodtagere ved sidste års fejring af industriens dygtigste nyudlærte svende.

01.02.19 Bilbranchen Nyheder

Indstil jeres lærling til ML-Prisen

Til september uddeles Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen, for 17. gang, og det er nu muligt at indstille jeres dygtige lærling til prisen. I kan indstille lærlinge, der har aflagt svendeprøve i perioden fra den 1. juli 2018 til den 30. juni 2019. Læs her, hvad der skal til for, at jeres lærling er blandt de 25, der kommer igennem nåleøjet og får den prestigefyldte pris.

Siden 2002 har Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) i samarbejde med DI, Dansk Metal og Arbejdsgiverne hvert år uddelt ML-Prisen til 25 nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse inden for metalindustrien. Selve prisoverrækkelsen har de sidste seks år fundet sted i Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København.  

For at komme i betragtning til prisen skal følgende kriterier opfyldes;

  • Lærlingen skal indstilles både af praktikvirksomheden og erhvervsskolen, og begge parter skal udfylde hver deres indstillingsformular.
  • Lærlingen skal have gennemført en uddannelse med tilknytning til Metalindustriens Uddannelsesudvalg med topkarakteren 12 til svendeprøven.
  • Lærlingen skal have udmærket sig som en god kollega og samarbejdspartner undervejs i uddannelsen.

Netop fordi indstillingen både skal komme fra erhvervsskolen og praktikvirksomheden, er det en god idé at tage en snak med skolen om indstillingen hurtigst muligt efter, at jeres lærling har afsluttet svendeprøven.

Skuemestre, der har deltaget ved svendeprøven, kan også indstille lærlinge. Skuemesterindstillingerne har udelukkende til formål at understrege lærlingens faglige niveau, og lærlingen kommer derfor først i betragtning, når både erhvervsskolen og praktikvirksomheden er kommet med hver sin indstilling

Lærlinge, der har aflagt svendeprøve i perioden fra den 1. juli 2018 til den 30. juni 2019, kan indstilles til ML-Prisen 2019.

Sidste frist for at komme med indstillinger er 8. juli 2019.

Sådan indstiller I jeres lærling

Indstillingsformular
Skrevet af:

Hanne Baunkjær