Fotokredit: Colourbox

23.03.21 Bilbranchen Nyheder

Nye kurser, efteruddannelser og webinarer på elbil-området

Den grønne omstilling af bilparken kalder på nye kompetencer hos mekanikeren og salgsrådgiveren. Vi har talt med et par skoler om, hvad de har på hylden til branchens medarbejdere.

Metalindustriens Uddannelsesudvalg tog allerede i 2019 fat på den gradvise tilpasning af personvognsmekanikeruddannelsen og opjusterede mængden af undervisning om el- og hybridbiler. I dag er reparation, fejlfinding og sikkerhedsmæssig korrekt håndtering af elbiler en vigtig del af uddannelsen. Nye fag kommer løbende til i takt med, at elbilteknologien modnes. Senest er undervisning i varmepumpeteknologi på el- og hybridkøretøjer blevet en del af uddannelsen.

Bilbranchens erhvervsskoler har taget godt imod udviklingen, og der bliver gjort et stort arbejde rundt omkring på at uddanne og efteruddanne mekanikere, så de sikkert og kompetent kan arbejde med el- og hybridbiler. Også på branchens merkantile erhvervsskole, BCSyd Mommark, er der kurser på hylden, som kan ruste salgsrådgiverne til at vejlede kunderne og svare på spørgsmål om alt fra brug af mormorkabel til batteriteknik.

Skjern Tekniske skole er med helt fremme
Skjern Tekniske skole er en af de skoler, der er med helt fremme i feltet, og både ledelse og elever er indstillede på, at elbiler er fremtiden.

"Vi venter sådan set ikke på udviklingen. Den er hverdag for os. Vi sørger for, at eleverne ved, det de skal og er foran med viden om f.eks. sikkerhed og håndtering af batterier. Alle elever bliver undervist i el- og hybridteknologi, uanset om de arbejder med det til dagligt eller ej. Vi sikrer, at de er godt klædt på.", siger Allan Vendelbo Kristiansen, uddannelseschef på Skjern Tekniske Skole.

"Som skole synes vi, det er vildt spændende, og det synes eleverne også. Det er nemt at fange deres interesse for det her område, for det har noget vildskab over sig.", siger Allan Vendelbo Kristiansen, som glæder sig over netop at have købt to nye el- og hybridbiler hjem til værkstedet på skolen.

Skolen har også planer om at udbyde AMU-kurser inden for området.

TEC i Hvidovre lancerer ny el- og hybridteknikeruddannelse
Også hos TEC i Hvidovre er der fokus på den grønne omstilling og behovet for nye kompetencer. Senest har skolen lanceret et nyt efteruddannelsesforløb til branchens mekanikere.

"El- og hybridbilerne er begyndt at finde vej til værkstederne. Derfor har vi netop lanceret en ny efteruddannelse, som vi har navngivet ”El- og hybridteknikeruddannelsen”. I løbet af uddannelsens tre moduler af tre dages varighed klæder vi deltagerne på til at modtage el- og hybridbilerne. De bliver undervist i sikkerhed og kvalificerede til at udføre kontrol og fejlfinding på højt niveau af alle el- og hybride køretøjer.", fortæller Malene Hovmand Nissen, Uddannelsesleder på TEC.

Se datoerne for uddannelsen her Elhybrid tekniker | TEC

TEC afholder også en række webinarer om forskellige emner relateret til elbiler. Formålet er at udbrede viden og skabe dialog med branchen og andre interesserede. Det næste i rækken handler om elbilbatterierne og batteriteknik. Alle er velkomne til at se med. Du kan tilmelde dig her.  Her er det også muligt at gense tidligere webinarer.

Webinarer i støbeskeen
25.marts kl. 19:00-19:45: Elbilbatterierne og batteriteknik.
21 april kl. 19:00-19:45: Forstå elbilens Power Train.
26. maj kl. 19:00-19:45: Ladestik til elbiler –’ it is a jungle out there’.
16. juni kl. 19:00-19:45: Elbilens væsentlige og kritiske komponenter.
19. september: Hvor bæredygtige er elbilerne så egentlig? (måske et fysisk event?)

Kontakt Malene Hovmand Nissen på telefon 2545 3394 eller mhn@tec.dk for mere information om den nye uddannelse og muligheden for at se med på det næste webinar.

BCSyd Mommark lancerer nyt AMU-kursus
BCSyd Mommark har netop lagt sidste hånd på et to dages AMU-kursus med titlen ”Rådgivning og salg af el- og hybridbiler”. Kurset henvender sig til sælgere af såvel nye som brugte el- og hybridbiler.

"Som el- og hybridbils-kunde har jeg selv stået med mange spørgsmål i en købssituation. Behovsafdækningen er markant anderledes, og sælgerens viden om teknik inden for det el-faglige område sættes på en hård prøve i mødet med elbilkunden. Vi har derfor i samarbejde med Bilbranchen udviklet et kort, men intensivt kursus om salg af el- og hybridbiler.", fortæller uddannelsesleder Johnny Nedergaard.

"Vi har to dedikerede undervisere på skolen med stor faglig viden fra førende udbydere af el- og hybridbiler. Vi går også et spadestik dybere og henter eksterne specialister ind i undervisningen.", slutter  Johnny Nedergaard.

Mommark har endnu ikke sat datoer på det nye kursus, men det forventes at blive udbudt efter sommerferien.

Læs mere om AMU-kurset

Download kursusfolder

Vil du vide mere?

Kontakt Bilbranchen, hvis du vil høre mere om vores arbejde for at sikre relevante kompetencer til bilbranchen.

Læs også

Elbiler fylder stadig mere på mekanikeruddannelsen
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold