Arrangement

Fremstød for vandsektoren til det nordøstlige USA

Deltag i en række digitale rundbordsmøder med New York, Boston og New Jersey om fremtidens vandløsninger

Med 3 virtuelle rundbordsmøder vil fremstødet fremme danske løsninger inden for vandforsyning og spildevand. Relevante lokale amerikanske aktører og forsyningsselskaber vil blive inviteret til disse rundbordsmøder og vil give deltagende virksomheder mulighed for at præsentere sine løsninger og indgå i en dialog med de deltagende. Samtidig vil det virtuelle fremstød også indeholde et eksportkatalog med en målrettet markedsføring af de individuelle danske virksomheder overfor de amerikanske aktører, med henblik på fremtidige B2B møder og samarbejder.

Målgruppe

Denne delegation er henvendt til virksomheder der tilbyder produkter eller løsninger relateret til vandforbrug, vandkvalitet, vandforsyning, drikkevand, vandspild, og spildevand. Virksomheder som allerede er godt i gang i USA, samt virksomheder som gerne vil undersøge markedspotentialet i USA er alle velkomne.

  • Rundbordsmøder

   Hver af de 3 rundbordsmøder vil være på 2-3 timer og fokusere på at skabe en dialog med relevante aktører i henholdsvis New York, Boston og New Jersey. Hvert møde vil have omkring 15 lokale beslutningstagere og vil også give mulighed for interaktion og substanssamtaler. Eksperter fra danske myndigheder eller organisationer vil også deltage med det formål at præsentere en samlet dansk tilgang til dette område. Disse lukkede digitale møder vil foregå på en platform, som også tillader, at de deltagende amerikanere kan læse om de individuelle virksomheders løsninger, mens de deltager.

  • Eksportkatalog

   Hver virksomhed får en side til at præsentere sine løsninger og vil inkludere kontakt information og hjemmesideoplysninger. Denne digitale publikation kan dele med relevante aktører både før og efter rundbordsmøderne og vil være en visuelt visit kort som de kan tage med videre.

  • Mandag d. 6 december Rundbordsmøde med Boston

  • Onsdag d. 8 december Rundbordsmøde med New York

  • Torsdag d. 9 december Rundbordsmøde med New Jersey

Om Markedet:

Det forventes, at den kommunale og statslige investering i vandsektoren inden 2027 når $72.2 mia. om året. Derudover har Bidens regering meldt et nyt lovforslag ud, hvor der skal investeres $111 mia. i vandsektoren til rent  drikkevand til alle amerikanere. Samtidigt opfordrer lovforslaget alle statslige organer til at lancere programmer, som forbinder USA’s klimamål med en intensiveret indsats for forbedring af drikkevand, løsninger for at minimere vandspild og strategier for genanvendelse af spildevand og vand fra skybrud.

Investeringerne i den amerikanske vandsektor er tiltrængt også på det regionale niveau. I de amerikanske stater er vandinfrastrukturen ikke bare forældet, men den står også over for et enormt pres idet flere og flere flytter til de store byer. Mod 2050 forventes det, at mere end 87 procent af USAs befolkning bor i de store byer. Samtidig forventes det, at 40 ud af 50 stater står over for vandmangel allerede i 2024. 

Dette giver fornyet momentum for eksport af danske løsninger og politisk fokus på at løse problemerne omkring forældet infrastruktur og teknologi. Mere her.

Tone Søndergaard

Tone Søndergaard

Director, DI New York

Bente Kruckenberg

Bente Kruckenberg

Koordinator

 • Direkte +45 3377 4626
 • Mobil +45 2191 6921
 • E-mail bekr@di.dk